top of page

Wat is budgetcoaching?


Ontdek de kracht van budgetcoaching!

Budgetcoaching helpt mensen bij het beheren van hun geld. Of je nu worstelt met het opstellen van een budget, het beheren van schulden of het plannen van toekomstige financiële doelen, budgetcoaching biedt op maat gemaakte ondersteuning om je financiële welzijn te verbeteren.Maar wat houdt budgetcoaching precies in?

  1. Budgetplanning: Een budgetcoach werkt samen met jou om een realistisch budget op te stellen dat past bij jouw levensstijl, doelstellingen & wensen. Dit omvat het analyseren van inkomsten en uitgaven, het identificeren van besparingsmogelijkheden en het opstellen van een plan om je financiën in balans te houden.

  2. Schuldbeheer: Als je te maken hebt met schulden, helpt een budgetcoach je bij het ontwikkelen van een strategie om ze zelf af te lossen. Dit kan onder meer door het opzetten van afbetalingsplannen en het bieden van ondersteuning bij het omgaan met incasso's.

  3. Financiële educatie: Budgetcoaching omvat ook het verstrekken van educatieve bronnen en tools om je te helpen bij het opbouwen van financiële kennis en vaardigheden. Van het begrijpen van rentetarieven tot het beheren van financiële doelen, een budgetcoach staat klaar om je te onderwijzen en te begeleiden op jouw financiële reis.

  4. Motivatie en ondersteuning: Naast praktisch advies biedt een budgetcoach ook emotionele steun en motivatie om je gemotiveerd te houden tijdens het proces van financiële transformatie. Door regelmatige check-ins en follow-ups moedigt een budgetcoach je aan om je doelen te blijven nastreven en obstakels te overwinnen.


Bij budgetcoaching behoud je zelf de controle en regie!

Bij budgetcoaching beheer je zelf je geld (dit in tegenstelling tot inkomensbeheer & bewindvoering). Je betaald dus zelf je vaste lasten. Ook treft een budgetcoaching geen betalingsregelingen met schuldeisers. Wel kunnen we een afbetalingsplan voor je opstellen en je je helpen bij het omgaan met incassobrieven.


Klaar om de controle over je financiën terug te krijgen? Neem vandaag nog contact op met ons en start je reis naar financiële vrijheid! Of maak direct een afspraak voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

bottom of page