top of page

Botert het niet meer met uw huidige bewindvoerder? 

Wilt u van bewindvoerder wijzigen? Dat  is soms mogelijk. Bent u bijvoorbeeld niet meer tevreden met uw huidige bewindvoerder, voert hij zijn taken niet goed uit of heeft u geen vertrouwen meer in uw huidige bewindvoerder?  Dan mag u van van bewindvoerder veranderen. Dit moet wel aangevraagd worden bij de Kantonrechter.  

Procedure wijzigen bewindvoerder

U mag niet zomaar van bewindvoerder veranderen. Dit moet aangevraagd worden bij de Kantonrechter. Voor het indienen van dit verzoek is geen griffierecht verschuldigd. In uw verzoek moet u kenbaar maken waarom u een andere bewindvoerder wilt.

 

Gegronde redenen zijn:

  • er is geen sprake van een vertrouwensband

  • uw huidige bewindvoerder voert zijn taken niet goed uit.

De nieuwe bewindvoerder (of een advocaat) kan u hier mee helpen. De rechtbank bekijkt dan of er voldoende redenen zijn om de bewindvoerder te wijzigen. Meestal nodigt de Kantonrechter de partijen uit voor een hoorzitting. Op het moment dat de Kantonrechter akkoord gaat met de wijziging hoeft u in principe niets te doen. Dit wordt geregeld door de 2 bewindvoerders.  

Bent u niet (meer) tevreden over uw huidige bewindvoerder of wilt u om een andere reden een andere bewindvoerder? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen onze toekomstige cliënten bij het aanvragen van de wijziging bij de Kantonrechter. 

bottom of page