top of page

Noodfonds energie


noodfonds energie

Het houdt al ruim 1 jaar vele mensen wakker: de energiekosten. Een voorschot van over de € 400,- per maand is eerder regel dan uitzondering. De overheid heeft al diverse maatregelen genomen om de energie perikelen op te vangen. Maar ondanks deze maatregelen komen mensen toch in de financiële problemen en ontstaan er zelfs schulden. Naast de bestaande maatregelen is er nu ook het tijdelijk noodfonds energie.


Wat is noodfonds energie?

Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. In aanmerking komen: huishoudens met een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum (lager dan € 2.980 (alleenstaand) of € 4.180 (samenwonend)) en die een energiecontract hebben.Aanvragen is te ingewikkeld

Uit een artikel van Éen Vandaag is gebleken dat het aanvragen van het noodfond energie te ingewikkeld is. Zeker als iemand onder bewind staat was het te ingewikkeld omdat cliënten met hun digiD en telefoon een QR code moesten scannen.


Gelukkig is de aanvraagprocedure veranderd en kan het nu ook via de computer aangevraagd worden via een machtiging DigiD.


bottom of page