top of page

Bewindvoering Limburg aanvragen, hoe gaat dat?bewindvoering limburg

Bewindvoering aanvragen is voor veel mensen een grote stap. Het aanvragen van bewindvoering Limburg is een eenvoudig proces. De meeste bewindvoerders kunnen je hiermee helpen. Hoe gaat bewindvoering aanvragen? Dat leggen we hier stap voor stap uit.
Bewindvoering Limburg aanvragen, de stappen!

  1. De eerste stap is het vinden van een bewindvoerder.

  2. Maak een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de bewindvoerder je situatie beoordelen en informeren over het aanvragen van bewindvoering en wat het allemaal betekend. Verzamel voor het intakegesprek zoveel mogelijk documenten van je inkomsten, uitgaven en schulden.

  3. Intakegesprek. In het gesprek wordt je financiële situatie besproken. Dit gesprek is ook beoordeeld om te beoordelen of bewindvoering geschikt is.

  4. Aanvragen bewindvoering Limburg. Als bewindvoering inderdaad geschikt is voor jou situatie dan moet er een verzoekschrift worden ingediend bij de rechtbank. De bewindvoerder kan deze formulieren samen met je invullen. Naast het verzoekschrift moet er ook meegestuurd worden een plan van aanpak en kopie van je id. Vervolgens moeten deze stukken naar de rechtbank worden gestuurd. Zodra de rechtbank je aanvraag ontvangen hebt ontvang je hiervan een bevestiging. Daarnaast ontvang je ook een rekening voor het griffierecht.

  5. Zitting. Een aantal weken na het indienen van de aanvraag bewindvoering Limburg zal er een zitting zijn. Tijdens deze zitting zal de rechter een aantal vragen stellen over je situatie en uitleg geven over wat bewindovering inhoudt. De bewindvoerder is ook aanwezig op deze zitting.

  6. Uitspraak. Na de zitting doet de rechtbank een uitspraak. In deze uitspraak staat per wanneer het bewind ingaat.

  7. Starten bewindvoering limburg. Vanaf de datum start het bewind en zal de bewindvoerder alle bedrijven & instanties hierover informeren.


Zoek je een bewindvoering Limburg? Neem gerust contact met ons op wij helpen je door het hele proces en bij het indienen van de aanvraag bij de rechtbank.

bottom of page