top of page

Bewindvoerder worden ?

Slechte bereikbaarheid, geen openheid van zaken geven. Dit zijn slechts een aantal klachten die cliënten hebben over hun bewindvoerder. Om die reden stelt de overheid sinds 2014 hele strenge eisen aan alle professionele bewindvoerders. Jaarlijks moeten bewindvoerders aantonen dat ze (nog) voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Iedere professionele bewindvoerder moet aan deze kwaliteitseisen voldoen, anders kunnen ze door de rechtbank niet benoemd worden als bewindvoerder.

 

Ook 045 Bewind & Beheer voldoet aan deze strenge kwaliteitseisen.  Jaarlijks controleert het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM en onze accountant of wij nog voldoen aan de eisen.  

Bewindvoerder worden?

Bewindvoerder worden? Iedere bewindvoerder moet aan een aantal  kwaliteitseisen voldoen, ook worden er aaan de oplediign eisen gesteld:

  • Bereikbaarheid: bewindvoerders moeten minimaal 4 dagen per week (telefonisch) bereikbaar zijn

  • Waarneming: iedere bewindvoerder is verplicht om een waarnemer te hebben bij afwezigheid

  • Verzekering: een bewindvoerder moet een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben. Deze verzekering keert een schadevergoeding uit als een bewindvoerder een fout maakt. 

  • Opleiding: een bewindvoerder moet minimaal een passende mbo opleiding hebben gevolg + 2 jaar werkervaring bij een bewindvoerderskantoor of een passende HBO opleiding hebben afgerond. 

  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG): een bewindvoerder moet beschikken over een geldige VOG

bottom of page