top of page

5 bespaartips zorgverzekering


U heeft nog exact 18 dagen om uw zorgverzekering te wijzigen of van zorgverzekeraar te veranderen. Onlangs heeft de Autoriteit Consument & Markt bekend gemaakt dat het vergelijken van je zorgverzekering zinvol is. Het kan namelijk ruim € 100,- per jaar schelen. In deze blog geven we je 5 bespaartips.

Tip 1

Ga je niet vaak naar het ziekenhuis, apotheek enz.? Dan kan het verstandig zijn om je eigen risico (€ 385,- verplicht) te verhogen. Hoe hoger je vrijwillig eigen risico, des te goedkoper is de premie voor de basisverzekering.

Tip 2

Heb je geen extra zorg nodig zoals: fysiotherapeut, alternatieve geneeswijze, tandarts of bril? Sluit dan alleen een basisverzekering af en geen aanvullende verzekering.

Tip 3

Ga na of je recht hebt op een collectiviteitskorting via bijvoorbeeld een vereniging of je werkgever. De kortingen kunnen soms wel oplopen tot 15%.

Tip 4

Vergelijk je zorgverzekering en aanvullende verzekering. Er zijn diverse vergelijkingssites waar je na kunt gaan wie de goedkoopste is. Kijk eens op Zorgkiezer, of Zorgwijzer

Als je wilt overstappen of je zorgverzekering wilt veranderen dan is dat mogelijk tot en met 31 december a.s. Daarna is het niet meer mogelijk. Je aanvullende verzekering kun je wijzigen tot en met 31 januari 2018.

Tip 5

Betaal je premie per jaar. De meeste verzekeraars geven bij een jaarbetaling een korting van 2%.

Als je een betalingsachterstand hebt bij je zorgverzekering dan is het niet mogelijk om van zorgverzekeraar te veranderen. Ook kun je dan geen aanvullende verzekering afsluiten. Heb je een betalingsachterstand en hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

bottom of page