top of page

4 financiële tips

Geldzorgen geven veel stress en slapeloze nachten. Met deze 4 financiële tips kunt u uw geldzorgen verminderen.

1. Maak een overzicht: wat ik als eerste met mijn (toekomstige) cliënten doen is hun uitgaven en inkomen in kaart brengen. Dit wordt in een zgn. budgetplan verwerkt. Door het in kaart brengen van inkomen & uitgaven krijgt u inzicht in uw financiën. Ook is dan direct duidelijk of u maandelijks wat overhoudt om bijvoorbeeld te sparen.

2. Maak aanspraak op inkomensverruimende regelingen: in Nederland zijn heel wat regelingen waar mee u uw inkomen kunt verruimen. Een aantal voorbeelden zijn: toeslagen, kwijtscheldingen, bijzondere bijstand & heffingskortingen. Ga na of u in aanmerking komt voor één van deze regelingen. Wanneer u onder bewind bent gesteld bekijkt uw bewindvoerder dit. Ook kunt u het zelf berekenen op de website van Bereken uw recht.

3. Kijk of u kunt besparen: ga na of uw kunt besparen op uw vaste lasten. Op een aantal vaste lasten kunt u namelijk besparen: verzekeringen, mobiele telefoon abonnement en op uw internet, tv en/of telefoon abonnement. Er zijn verschillende vergelijkingssites waarmee u dit kunt berekenen.

4. Houd een huishoudboekje bij: op de website van Nibud vindt u handige tips over het bijhouden van een huishoudboekje. Ook zijn er digitale huishoudboekjes. Privé houd ik ons huishoudboekje wekelijks bij in een Excel bestand.

bottom of page